- Gastronomide Yaratıcılık: “Denizden Sofraya İlham Veren Hikayeler”
Gastronomide Yaratıcılık: “Denizden Sofraya İlham Veren Hikayeler”
Piri Reis Üniversitesi, gastronomi alanında ilham veren bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Gastronomide Yaratıcılık: Denizden Sofraya İlham Veren Hikayeler” başlıklı söyleşi, 22 Ekim 2025 Çarşamba günü Ters Amfi’de gerçekleştirildi.
Etkinliğin konukları; İGA Akademi Koordinatör Şef Ekin Eylem Ulaş ve Marka Danışmanı Şef Kadir Aytekin oldu. Deneyimlerini öğrencilerle paylaşan değerli şeflerimiz, gastronomide yaratıcılığın önemine, deniz ürünlerinin mutfak kültüründeki yerine ve markalaşma süreçlerinde özgünlüğün rolüne dikkat çektiler.
Keyifli ve interaktif bir şekilde gerçekleşen söyleşide, öğrenciler hem sektörün mutfağına dair önemli bilgiler edindi hem de kendi kariyer hedeflerine yönelik ilham verici tavsiyeler dinledi.
Etkinlik, Piri Reis Üniversitesi Sektörel İş Birliği Birimi, Denizcilik Kulübü ile İşletme ve Girişimcilik Kulübü iş birliğiyle düzenlendi. Katılımcılar, denizcilik kültürüyle gastronominin kesiştiği noktaları keşfederek “denizden sofraya uzanan” yaratıcı hikâyelere tanıklık ettiler. Bu değerli buluşmanın gerçekleşmesinde emeği geçen Sektörel İş Birliği Birimi, Denizcilik Kulübü ile İşletmecilik ve Girişim Kulübü’ne teşekkür ederiz.