...

Psikolojik Danışma ve Rehberlik

Yükseköğretim gençliği, kişinin yaşamında, ergenlik çağının son dönemini yaşamakta olduğu bir süreci kapsar.

Bu dönem gençlerin ev ve aile ortamından uzaklaştığı, kendi başına kararlar aldığı ve sonuçlarının sorumluluğunu yüklendiği; barınma, beslenme, akademik başarı, arkadaşlık ilişkileri, flört, mali destek, sağlık gibi sorunlarla uğraştığı, kişilik bütünlüğü ve kimlik kazanma, seçtiği meslek için kendini yetiştirme gibi sorunları en uygun biçimde çözümlemekle yükümlü olduğu bir dönemdir.

Bu dönemdeki genç kendisinin, toplumun ve insanlığın sosyolojik, politik ve ekonomik sorunlarıyla daha yakından ilgilenmekte ve bu sorunlar üzerine düşünmektedir. Örf ve adetler, değerler, inançlar, tavırlar, davranışlar üzerinde daha bilinçli bir biçimde kafa yormaktadır. Seçmiş olduğu meslekte başarılı bir şekilde eğitimini tamamlama ve mezuniyet sonrası iş bulma kaygısını yaşamaktadır. Bu süreç içerisinde de kimliğini bulmaya çalışmaktadır. Elbette bu sorunların çözüm, karar ve planlarında sorumlu olan kişi, gencin kendisidir. Ama bu sancılı dönemde gencin desteğe ihtiyacı vardır. İşte bu süreç içerisinde REHBERLİK;

Bireye kendini tanıması, yaşamda karşılaştığı sorunları çözmesi, kendisi ile ilgili gerçekçi kararlar alması, kapasitesini en üst düzeyde geliştirmesi, çevresi ile dengeli ve sağlıklı iletişim kurup uyum sağlaması ve kendini gerçekleştirmesi için verilen profesyonel bir yardımdır.

Piri Peis Üniversitesinde öğrencilerin bilişsel, duygusal ve sosyal açıdan tutarlı ve sağlıklı bir bütün olarak gelişimine katkıda bulunmak amaçlanır. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisimizde Klinik Psikolog tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Görüşmelerin sağlıklı yürütülmesi doğrultusunda randevu alınması önem taşımaktadır.

Bu süreç içerisinde gizlilik, güven ve kişilik haklarına saygı çercevesinde görüşmeleri devam ettirmek, ihtiyaç duyulan her konuda yargılamadan, koşulsuz kabul ederek dinleyip, öğrenciye açık ve dürüst davranılarak, karşılaştıkları soruları çözmede yardımcı olmak esastır.

Başvuru Yapmadan Önce Aşağıdaki Açıklamaları Mutlaka Okuyunuz!

►    Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi Deniz Kampüsü B Blok Zemin Katta yer almaktadır (B-Z12).

►    Psikolojik Danışma görüşmelerinde GİZLİLİK ilkesi esastır. Psikolojik Danışma görüşmelerinde konuşulanlar öğrenci ile beraber çalıştığı uzman arasında kalır.

►    Öğrencinin kendisine ya da bir başkasına zarar verme riski söz konusuysa, koruma amacı ile bu bilgi, ilgili mevzuatlar gereğince gerekli kişiler ile paylaşılır. Bu durum öğrencinin bilgisi ve onayı dahilinde gerçekleşir.

►    Her bir görüşme ortalama 45 dakika sürer.

►    Görüşmelerin süresine ve sıklığına yaşanan sıkıntının yoğunluğu, kişinin beklentisi ve uzmanın klinik değerlendirmesi sonucunda karar verilir. Görüşmeler belli bir probleme odaklı ve kısa süreli olabileceği gibi uzun süreli de olabilir.

►    Görüşmeleri takip etme sorumluluğu danışana aittir. Görüşme iptal etmek istendiğinde en az bir gün önceden haber verilmesi gerekmektedir.

►   Psikolojik Danışme ve Rehberlik Biriminden randevu almak için bizlere telefon, e-posta veya internet sitemizde yer alan “randevu al” sekmesi aracılığıyla, ayrıca yüz yüze başvurarak ulaşabilirsiniz. Başvurularınızı öncelikle e  – posta aracılığıyla yapmanızı rica ederiz. Birimimize edemir@pirireis.edu.tr veya ftokat@pirireis.edu.tr e-posta adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Ece DEMİR İletişim Bilgileri: 
E-Mail: edemir@pirireis.edu.tr
Telefon (İş): (0216) 581- 0050 Dahili: 1789

Fırat TOKAT İletişim Bilgileri: 
E-Mail: ftokat@pirireis.edu.tr
Telefon (İş): (0216) 581- 0050 Dahili: 1789