- Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 100. Yıl Dönümü Kutlandı
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 100. Yıl Dönümü Kutlandı
Denizlerimizdeki tam bağımsızlığımızı tescilleyen Kabotaj Kanunu’nun 100. yıl dönümü büyük bir gururla kutlandı.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Denizciliği Türk’ün büyük ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız.” vizyonuyla hareket eden Piri Reis Üniversitesi’nde, Türk denizciliğini geleceğe taşıyacak donanımlı profesyoneller yetiştirilmeye ve ülkemizin denizlerdeki gücüne değer katılmaya devam edilmektedir.
Bu anlamlı gün kapsamında, Piri Reis Üniversitesi Deniz Kampüsü tören alanında başlayan ve ardından Seminer 1 salonunda devam eden anma ve kutlama etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir.
Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, denizlerdeki egemenliğimiz uğruna can veren aziz şehitlerimiz ve aramızdan ayrılan tüm denizcilerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.