Prof. Dr Oral Erdoğan

Karadeniz Denizci Üniversiteler Birliği (BSAMI) Başkanı seçildi.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Oral Erdoğan, Karadeniz Denizci Üniversiteler Birliği (BSAMI) Başkanı seçildi.

Karadeniz Denizci Üniversiteler Birliği’nin Genel Kurulu 4 Mayıs 2018 ‘de Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısında yer alan Varna’da yapıldı. Karadeniz Denizci Üniversiteler Birliği (BSAMI; Black Sea Association Of Maritime Institutions) Genel Kurulunda, Birliğin Temel Anlaşmasında değişikliklere gidilerek Birliğin en üst yönetim organı (Executive Committee), temel kurucu üyelerin yanı sıra tüm üyelere açık hale getirildi. Ayrıca Başkanlık süresi 1 yıldan 2 yıla çıkarıldı. Ardından yapılan seçimde Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan oybirliği ile 2 yıllık dönem için başkan seçildi.
2010 yılında  kurulan birlikte Pîrî Reis Üniversitesi’nin yanısıra 8 üniversite daha yer alıyor.
    Nikola Y. Vaptsarov Naval Academy (Bulgaria)
    Batumi State Maritime Academy (Georgia)
    Constanta Maritime University (Romania)
    Admiral Ushakov Maritime State University (Russian Federation)
    Istanbul Technical University, Maritime Faculty (Turkey)
    National University “Odessa Maritime Academy” (Ukraine)
    Batumi High Marine Engineering School ANRI Ltd.
    Batumi Navigation Teaching University

Birliğin amacı en yüksek kaliteye ve bilgi birikimine sahip 9 önemli yüksek öğretim kurumunun Karadeniz Havzası’ndaki lider rollerini güçlendirmek.
Denizcilik alanında en az 4 yıl eğitim ve araştırma alanında faaliyeti olan ve Karadeniz havzasında yer alan üniversiteler birliğe üye olabilir.

Prof. Dr. Oral ERDOĞAN

2013 yılında Piri Reis Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olarak göreve başlayan Erdoğan; 21 Mayıs 2014 tarihi itibariyle Rektörlük görevine atanmıştır.
İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’ni 1989 yılında, İşletme Mühendisliği yüksek lisans programını 1992 yılında ve Doktora programını 1996 yılında birinci olarak tamamlamıştır. 1990-1994 arasında Türkiye Denizcilik İşletmeleri, 1994-2001 arasında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, 2001-2013 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesinde çalışmıştır. 2000 yılında finans alanında doçent, 2005 yılında profesör olan Erdoğan’ın, finans ve denizcilik alanında bilimsel çalışmaları bulunmaktadır.

Prof. Dr. Erdoğan’ın çalıştığı bilimsel alanlar; Finansal Yönetim, Uluslararası Finans, Finansal Modelleme, Risk Yönetimi ve Türev Piyasalar, Deniz İşletmeciliği ve Finansı ile Türkiye Ekonomisini kapsamaktadır. Araştırmaları; Review of Finance, International Review of Economics & Finance, Quantitative Finance, International Review of Applied Financial Issues and Economics, Emerging Markets Finance and Trade, Journal of Economic Literature, Emerald Contemporary Studies in Economic and Financial Analysis gibi önde gelen bilimsel dergilerde yayınlanmıştır. Bunun yanında çeşitli kitap çalışmaları da bulunan Erdoğan’ın ulusal ve uluslararası konferanslarda birçok bildirisi yer almaktadır.
Akademik görevlerinin yanında Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’na danışmanlık görevi yapmış olan Erdoğan, Deniz Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası ve Gemi İnşa Sanayicileri Birliği'ne danışmanlık yapmaktadır. Ayrıca, 2012-2014 arasında Türksat AŞ ve 2014-2016 yılları arasında Aselsan AŞ'de yönetim kurulu üyeliği yapmış olup; halen Türkiye Varlık Fonu'nda yönetim kurulu üyesi, Borsa İstanbul A.Ş.'de icra kurulu üyesi ve yönetim kurulu üyesi olarak görevlidir.

Prof. Dr. Erdogan evli ve bir çocuk babasıdır.

BSAMI

4 Mayıs 2018 Cuma