Piri Reis Üniversitesi IAESTE’nin Yeni Üyesi Oldu!

Ekim 7, 2024

Uluslararası denizcilik eğitimi vizyonuyla kararlılıkla ilerleyen Piri Reis Üniversitesi, dünya çapında stajyer öğrenci değişimi sunan IAESTE’nin seçkin üyeleri arasına katıldı. IAESTE’nin sunduğu olanaklar sayesinde, Piri Reis Üniversitesi öğrencileri yurtdışında staj yaparak hem uluslararası iş deneyimi kazanacak hem de farklı kültürlerle iç içe olma fırsatını yakalayacak.

IAESTE, 1948 yılında Londra’da kurulan ve 100’den fazla ülkeyi kapsayan bir staj değişim programı olup, Türkiye’nin bu programa 1955 yılında dahil olmasıyla birlikte özellikle mühendislik, teknik alanlar ve denizcilik sektörü için önemli bir iş birliği ağı oluşturulmuştur. Piri Reis Üniversitesi, uluslararası denizcilik eğitimi alanındaki uzmanlığıyla, bu programı kendi öğrencilerine sunarak “Denizcilik ve Teknoloji Üniversitesi” vizyonunu daha da ileriye taşımaktadır.

Bu sayede Piri Reis Üniversitesi öğrencileri, IAESTE aracılığıyla Avustralya, Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, Japonya, Norveç, Portekiz, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde staj yapabilecekler. Uluslararası denizcilik eğitimi konsepti çerçevesinde, öğrenciler sadece mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda farklı iş kültürlerini ve sosyal ortamları deneyimleyerek küresel bir perspektif kazanacaklar.

Bu program sayesinde Piri Reis Üniversitesi öğrencileri, yurt dışında kazandıkları deneyimlerle uluslararası standartlarda donanımlı profesyoneller olarak ülkemize geri dönecekler. Aynı şekilde, yurt dışından gelen stajyerler de Piri Reis Üniversitesi’nde aldıkları eğitim ve deneyimlerle kendi ülkelerinde denizcilik alanında fark yaratacaklar.