MENTORESS Projesi Konferans Serisi Başlıyor.

Denizcilik sektöründeki kadınların karşılaştıkları sorunları tam olarak tespit etmeyi ve kadınlara bu sorunların çözümüne yönelik beceriler kazandırmayı amaçlayan MENTORESS Projesi ilk konferansını 7 Mart 2018’de Pîrî Reis Üniversitesinde gerçekleştiriyor.

Proje, Erasmus+ Programı, Ana Eylem 2: Stratejik Ortaklıklar kapsamında Avrupa Komisyonunu temsilen hareket eden Ulusal Ajans (T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı) tarafından verilen hibe ile hayata geçirilmektedir.

Erkek egemen bir sektör olan denizcilik sektöründe sayıları zaten az olan kadınlar özellikle cinsiyet ayrımından kaynaklanan farklı nedenlerden dolayı sorunlar yaşamakta; bu sorunlar kadınların denizcilik görevlerini tercih etmelerini, tercih etseler bile bu görevlerde uzun süre kalmalarını engellemektedir. MENTORESS projesinin ana amacı kadınların karşılaşması olası olan bu sorunlarla başa çıkmalarını sağlayacak bir eğitim programı geliştirmek ve bu programın uzaktan eğitim yoluyla denizcilik eğitimi veren tüm kurumlarda uygulanmasını sağlamaktır. Proje ayrıca kadınlarda bulunan liderlik becerilerini geliştirmeyi de amaçlamaktadır.

Projenin bir diğer amacı denizciler arasında mentorluk ve e-mentorluk programlarının yerleşmesini ve bu programların söz konusu hedefleri gerçekleştirmek üzere etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır.
Proje bir bütün olarak  sadece kadın değil, erkek denizci adaylarına da fayda sağda sağlamayı amaçlamaktadır.
 Türkiye'den Piri Reis Üniversitesi, Romanya'dan "Mircea cel Batran" Deniz Harp Okulu, Polonya'dan Akademıa Marynarkı Wojennej ve Bulgaristan’dan"Nikola Yonkov Vaptsarov"  Deniz Harp Okulu olmak üzere dört denizcilik okulu tarafından yürütülecek olan proje sonucunda sadece denizcilik okullarında değil tüm erkek egemen iş alanlarına eleman yetiştiren okullarda kullanılabilecek bir müfredata ulaşmak hedeflenmektedir.

FIRST MULTIPLIER EVENT STAKEHOLDERS CONFERENCE , 7 MARCH 2018 PİRİ REİS UNIVERSITY TUZLA/ISTANBUL

AGENDA

Prof. Dr. Andrsezj Grzadziela

11.30 – 11.50

Presentation:

The Gender Issue Perceptions in Relation with the Professional Adjustment Variables on board the Maritime Ships

MBNA:

Prof.Dr. Catalin Popa

11.50 – 12.30

Questions and Discussions

ALL

12:30 – 13:30 LUNCH

13.30 – 13.50

Presentation:

How to prepare the women seafarers to the sea?

PRU:

Capt. Şems Aktuğ

13.50 – 14.10

NVNA:

Assoc. Prof. Dr. Mariela Dimitrova

14.10 – 14.30

PNA:

Assoc. Prof. Dr. Astrid Meczkowska Christiansen

14.30 – 14.50

Presentation:

The Dynamics of the On board Interpersonal Relations Based on Gender Issues. Study Case on Training Voyage On board MIRCEA TS.

MBNA:

Assoc. Prof. Dr. Alecu Toma Dr. Carmen Luminita COJOCARU