Hukuk Fakültemiz Salzburg Avrupa Özel Hukuk Yaz Okulu’na Katıldı

Temmuz 17, 2023

Piri Reis Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ceyda Süral Efeçınar, 2012 yılından beri Salzburg Üniversitesi Avrupa Özel Hukuku Yaz Okulu bünyesinde verdiği derslere bu sene de devam etmiştir. Ayrıca, Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencilerinden İrem İstikbal burslu olarak 3-15 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçekleşen Yaz Okulu programına katılmıştır.

Salzburg Üniversitesi Avrupa Özel Hukuku Yaz Okulu’nda çeşitli ülkelerden gelen öğrencilere iki hafta boyunca 30’dan fazla farklı hukuk sisteminin temelleri hakkında eğitim verilmektedir.

Dersler, farklı ülkelerden gelen AB üye ülkeleri, Kanada, Porto Riko, Ukrayna, Güney Afrika, Brezilya, Türkiye gibi ülkelerden gelen 40’tan fazla öğretim üyesi ile Avrupa Birliği Adalet Divanı ya da değişik ülkelerin yüksek mahkeme hakimleri tarafından vermektedir. Bunun yanında karşılaştırmalı ve uluslararası hukuk üzerine çalışan hukukçular için önem arz eden hukuk ve dil, karışık hukuk sistemleri, metodoloji, Avrupa özel hukukunun yeknesaklaştırılması, yüksek mahkeme kararlarının yorumlanması gibi konularda öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı yuvarlak masa toplantıları düzenlenmekte; öğrencilerin pratiğe yönelik bir bakış açısı edinmesi amacıyla, değişik hukuk sistemlerinde aynı vakıalardan nasıl farklı ya da aynı sonuca varılacağını göstermeyi hedefleyen pratik çalışmalar yapılmaktadır. Bu faaliyetlerin büyük çoğunluğu İngilizce yapılmakla birlikte Almanca, Fransızca, İspanyolca ya da İtalyanca gibi farklı dillerde paralel dersler de olabilmektedir.