Güz Dönemi Yatay Geçiş Sonuçları

Sonuçların İlanı: 26 Ağustos 2024
Kesin Kayıt Tarihi: 27-29 Ağustos 2024
Yedek Kayıt Tarihi: 02-03 Eylül 2024

Kayıtlar Piri Reis Üniversitesi Deniz Kampüsü Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nde yüz yüze yapılacaktır.

KAYIT  İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KESİN KAYIT

Kurumiçi Yatay Geçiş başvurusunda bulunan öğrencilerimizin Öğrenci İşleri Müdürlüğüne gelerek mevcut programlarından ilişik kesme işlemlerini yapmaları ve kabul edilen yeni programa kayıtlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Kurumlararası Yatay Geçiş Kesin Kayıt Evrakları;

• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 Adet Fotoğraf
  • Kayıtlı olduğu üniversiteye giriş yaptığı sınav türüne göre ÖSYS/YKS/DGS Sonuç Belgesi ve Yerleştirme Belgesi (Halen kayıtlı olduğu bölümden farklı bölüme müracaat edeceklerden LYS sonuç belgesi)
  • Öğrenci Belgesi (Güncel tarihli ve onaylı olması gerekmektedir)
  • Transkript (2 adet güncel ve onaylı) (Hazırlık sınıfından gelenler hariç)
  • Ders içerikleri (Hazırlık sınıfından gelenler hariç)
  • Öğrenimi süresince disiplin cezası almadığına dair belge (İmzalı ve Mühürlü)
  • Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge
  • Yatay Geçişe Engel Bir durum Olmadığına Dair Belge (Önemli bir belge olup kayıt esnasında mutlaka sunulması gerekmektedir)
  • Zorunlu Hazırlık koşulu olan bölümlere başvuru yapan öğrenciler Yatay Geçiş kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra İngilizce Yeterlilik Sınavına girmek zorundadır.

***“GEMİ ADAMI OLUR’’ İBARESİ TAŞIYAN SAĞLIK RAPORU

***Gemi adamları sağlık yönergesi hükümlerine göre yetkilendirilmiş olan kamu ve özel sağlık kuruluşlarından alınmış, GEMİ ADAMI OLUR ibaresi taşıyan rapor, Denizcilik Fakültesi (Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği öğrencileri), Denizcilik Meslek Yüksek Okulu ( Deniz Ulaştırma İşletme, Gemi Makineleri İşletmeciliği, Mekatronik, Deniz ve Liman İşletme, Marina ve Yat İşletmeciliği) öğrencileri tarafından çıkartılacaktır. Hastane raporu tamamlandıktan sonra HUDUT VE SAHİLLER SAĞLIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ’ne onaylatılıp, verilen Gemi Adamları Sağlık yoklama Belgesi’nin bir adet fotokopisi kayıt sırasında Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilecektir.

****Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Sualtı Teknolojileri Programına kayıt olacak öğrencilerimiz için “PROFESYONEL SUALTI ADAMI OLUR” ibaresi taşıyan sağlık raporu belgesinin bir adet fotokopisi kayıt sırasında Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilecektir.

İngilizce Yeterlik Sınavı

Piri Reis Üniversitesinin Fakülte ve Bölümleri arasında yapılan yatay geçişlerde, hazırlık sınıfını 60 puan alarak başarı ile geçen öğrencilerde İngilizce Yeterlik şartı aranmaz.

Piri Reis Üniversitesinin dışından gelecek öğrencilere İngilizce Hazırlık Sınıfı Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği çerçevesinde işlem yapılır.

Yabancı dil muafiyetleri şartlarına sahip ulusal ve uluslararası geçerliliği olan belgeler Hazırlık Okulu Müdürlüğünce değerlendirilmektedir.

Ayrıca Üniversitemiz yatay geçiş burs / indirimlerinden yararlanma koşulları aşağıdaki durumlarda geçerli olacaktır.

• Yatay geçiş burs / indirimleri sadece yıllık kayıt yenilemelerde geçerli olup; uzatma döneminde ve kredi başı ücretlendirmelerde burs / indirimleri geçerli değildir.
  • Yatay geçiş burs / indirimlerinde öğrencinin intibakının yapıldığı sınıfa göre öğrencilik süresi hesaplanır.
  • Yatay geçiş yapmadan önce hazırlık hariç okumuş olduğunuz dönemler toplam burs süresinden düşülür.
  • Verilecek burs / indirim oranları her yıl değerlendirilebilir. Ücretler ile ilgili Mali İşler Müdürlüğü ile görüşebilirsiniz.

Kurumlararası Yatay Geçiş ile Lisans/Önlisans Programlarına Yurt Dışından Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerden İstenilecek Belgeler (Mevzuata göre Bahar döneminde sadece Denizcilik Meslek Yüksekokulu için başvurular alınabilmektedir.)

Yurtdışında Okuduğunuz Döneme Ait Pasaport Onay Sayfaları

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

2 Adet Fotoğraf

Kayıtlı olduğu üniversiteye giriş yaptığı sınav türüne göre ÖSYS/YKS ile LYS sonuç belgesi veya muadil sayılan belgeler

Onaylı Türkçe çeviri Öğrenci Belgesi (Güncel tarihli ve onaylı olması gerekmektedir)

Onaylı Türkçe çeviri Transkript (2 adet)

Onaylı Türkçe çeviri Ders İçerikleri

Türkçe çeviri Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge

Yeni tarihli YÖK’ten alınan denklik belgesi

Öğrenimi süresince disiplin cezası almadığına dair belge (İmzalı ve Mühürlü)

Yatay Geçişe Engel Bir durum Olmadığına Dair Belge

Hudut Giriş-Çıkış Belgesi (Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınmalıdır.)