Duyurular / Etkinlikler

Mühendislik Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Arasınav Takvimi

SNAME ÖĞRENCİ SEMİNERİ RAPORU

The Society of Naval Architects and Marine Engineers (SNAME), dünyanın önde gelen bir Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği meslek kurumudur. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan prestij sahibi bu kuruma, dünyanın ileri gelen ülkelerinden Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği eğitimini veren ve az sayıda bulunan yüksek prestij sahibi Üniversiteler üyedir. Türkiye’den ise bu mesleki kuruma sadece Piri Reis Üniversitesi üyedir.

6 – 9 Haziran 2014 tarihleri arasında Houston, Texas’ta, tüm dünyadan SNAME üyesi olan üniversitelerin öğrencilerinin buluştuğu, “ Öğrenci Semineri” gerçekleşmiştir.

Her yıl düzenlenmekte olan bu seminer, davet edilen temsilci öğrencilerin birbirlerini tanımalarını sağlayarak, üye üniversiteler arasında uluslararası bir köprü kurmayı ve ortak faaliyetleri arttırmayı amaçlamaktadır.

Bu seminerde; Piri Reis Üniversitesi, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Doğukan Melih GÖRMÜŞ, bu vizyon ve misyon doğrultusunda Piri Reis Üniversitesi’ni ve Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil etmiştir.