Şanlı Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun!

Search
Close this search box.

Kamuoyu Duyurusu

Ekim 17, 2023

Medeniyetin beşiği olarak adlandırılan Ortadoğu, bugün gıda krizi, su krizi, gözyaşı ve insan kayıpları gibi elim hadiselere sahne olmaktadır. Milyonlarca insanın bir arada yaşadığı bu bölgede yaşanan olaylar insanlık adına endişe vericidir. Yaşanan acıların ve sorunların çözülmesi, insan hakları ve hukuka aykırı hadiselerin son bulması hususunda taraflar itidalli olmalı ve barış ortamını tekrar sağlamak için çabalamalıdır.

Kimden gelirse gelsin, uluslararası kamuoyunu insanlığa ve masum insanlara yönelik saldırılara ve Gazze’de meydana gelen, savaş hukukunu ve temel ahlaki değerleri göz ardı eden müdahalelere karşı durmaya ve Gazze halkına destek olmaya çağırıyoruz. Ayrıca, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası topluluklardan, İsrail’in yaptığı orantısız müdahaleyi ve baskılar engellemek ve bu insan haklarına aykırı saldırıları sonlandırmak konusunda sorumlu ve duyarlı olmalarını bekliyoruz.

Piri Reis Üniversitesi olarak, tüm ülkeleri, dünya genelinde barış ve adaletin egemen olduğu bir hayatı tesis etmek amacıyla bir araya gelmeye, Gazze’de ve Filistin’de yaşanan insanlık dramına bir an önce son verilmesi için gerekli çabaları göstermeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.