21. Denizcilik Eğitim Konseyi (DEK) Toplantısı

Mayıs 15, 2023

Denizcilik Eğitim Konseyi (DEK), denizcilik eğitiminin gündemindeki konuları ele almak, denizcilik eğitiminin gelişmesine destek vermek ve problemlere çözüm önerileri geliştirmek amacıyla 2006 yılında kurulmuştur ve her yıl denizcilik ile ilgili bölümleri olan üniversitelerin katılımıyla toplantılar düzenlenmektedir. Denizcilik eğitimi yükseköğretimin diğer alanlarından farklılık göstererek, çeşitli uygulama eğitimlerini de kapsayan ve uluslararası anlaşma ve kurallara uyulması gereken bir alanda bulunduğundan, güncel konuların görüşülmesi, ortaya çıkan problemlere ortak çözüm önerileri getirilmesi ve çıkan sonuçların değerlendirilmesi için YÖK’e ulaştırılması amaçlarını taşıyan DEK toplantıları, denizcilik eğitimi veren kurumlar arasında sinerjiyi arttırmaktadır ve bu alanda önemli bir rol oynamaktadır.

Bu yıl 21.Denizcilik Eğitim Konseyi (DEK) Toplantısı 02-03 Mayıs 2023 tarihlerinde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi evsahipliğinde düzenlenmiştir. Piri Reis Üniversitesi’ni Rektörümüz Prof. Dr. Nafiz ARICA temsil etmiştir. Rektörümüz, Uluslararası Denizcilik Üniversitesileri Birliği (International Association of Maritime Universities-IAMU) Yönetim Kurulu’nda da bulunmasından dolayı, denizcilik alanında uluslararası projeler yürütüldüğünü vurgulamış ve denizcilik eğitimi veren fakülte ve bölümleri bulunan üniversitelerin de ilgili projelerde yer almasının ülkemizin temsiliyeti açısından önemli olacağını vurgulamıştır.

DEK Konseyi toplantısına Üniversitemizden Denizcilik Fakültesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda YERCAN da katılım göstermiştir.