Piri Reis Üniversitesi 2016-2017 EK KONTENJAN VE BURSLAR

EK KONTENJAN EK BURSLAR
DENİZCİLİK FAKÜLTESİ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Ücretli MF 4 9
  Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği %50 Burslu MF4 3
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ                          Elektrik Elektronik Mühendisliği %50 Burslu MF4 10 Programa ilk tercihe ilave olarak + %  10 Burs İmkanı
  Endüstri Mühendisliği %50 Burslu MF4 8
  Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Müh. Ücretli MF4 9 Programa ilk tercihe ilave olarak %  50 Burs, 2. ve 3. Tercihe % 40 Burs imkanı
  Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Müh. %50 Burslu MF4 2
  Makine Mühendisliği %50 Burslu MF4 1
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Ücretli TM1 3
  Denizcilik İşletmeleri Yönetimi % 50 Burslu TM1 1
  Ekonomi ve Finans  %75 Burslu TM1 2
  Ekonomi ve Finans %50 Burslu TM 1 6
  Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Ücretli TM1 5 İlk 3 tercihe % 40 Burs
  Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Ücretli TM 1 3
  Yönetim ve Bilişim Sistemleri  % 75 Burslu TM 1 1
  Yönetim ve Bilişim Sistemleri % 50 Burslu TM 1 1
DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU Bilgisayar Programcılığı % 50 Burslu YGS 1 41 İlk tercihte +%10 Burs
  Deniz Brokerliği % 50 Burslu YGS 6 21 İlk tercihte +%10 Burs
  Deniz Liman İşletmeciliği Ücretli YGS 6 15 İlk tercihe % 40 Burs
  Deniz Liman İşletmeciliği % 100 Burslu YGS 6 2
  Deniz Liman İşletmeciliği % 50 Burslu YGS 6 5
  Deniz Ulaştırma ve İşletme Ücretli YGS 1 7
  Deniz Ulaştırma ve İşletme % 100 Burslu YGS 1 2
  Gemi İnşaatı Ücretli YGS 1 6 İlk tercihe % 50 Burs,2. ve 3. tercihe % 40 Burs İmkanı
  Gemi İnşaatı % 75 Burslu YGS 1 1
  Gemi İnşaatı % 50 Burslu YGS 1 14
  Gemi Makineleri İşletme Ücretli YGS 1 11 İlk tercihe % 20+ %10 Burs
  Gemi Makineleri İşletme % 100 YGS 1 1
  Gemi Makineleri İşletme %50 YGS 1 4
  İkram Hizmetleri %100 Burslu YGS 5 2
  İkram Hizmetleri %75 YGS 5 9
  İkram Hizmetleri %50 YGS 5 24 İlk 3 tercihe % 75 Burs
  Lojistik %100 Burslu YGS 6 1
  Lojistik %75 Burslu YGS 6 1
  Lojistik % 50 Burslu YGS 6 29
  Mekatronik % 75 Burslu YGS 1 1
  Mekatronik % 50 Burslu YGS 1 3
  Yat İşletme ve Yönetimi %100 Burslu YGS 6 2
  Yat İşletme ve Yönetimi % 50 Burslu  YGS 6 26 İlk tercihe +10 Burs

BURS ŞARTLARI

a) Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi ve Anadolu Denizcilik Teknik Meslek Lisesi mezunu olup Lisans ve Ön lisans programlarına yerleşen öğrencilere, tercih sırasına bakılmaksızın %20 indirim yapılır.

b) Üniversitemizdeki spor branşlarında üstün başarılı olduklarını belgeleyen ve üniversitemiz takımlarında oynamaya hak kazanan öğrencilere Sporcu Bursu Yönergemiz çerçevesinde belirlenen kriterlere göre ek olarak %10 ile % 100 arasında sporcu indirimi yapılır.

c) Kız öğrencilerimize ayrıca %10 indirim yapılır.

d) İkisi de üniversitemizde okuduğu sürece kardeş öğrencilere de ek olarak %10’ar indirim yapılır.

e) Yerleştirme puanı sıralamasında yerleşme puanı türünden (MF-4) ve (TM-1) ek puanla derece yapanlar hariç, ilk 10.000 öğrenci içine girip lisans programlarımızı tercih eden öğrencilere hazırlık ve normal öğrenimleri süresince her yıl 9 ay boyunca kendilerine aylık 1000 TL nakit burs; ilk 20.000 dilimine giren öğrencilere, Piri Reis Üniversitesi öğle yemeği bursu verilir.

f) Şehit ve gazilerimizin birinci derece yakınlarına %50, ikinci derece yakınlarına %15 ücret indirimi yapılır.

g) Türkiye deki Üniversitelerin tam zamanlı öğretim üyesi veya tam zamanlı öğretim görevlileri ile, MEB’na bağlı orta öğretim kurumlarında fiilen çalışmakta olan öğretmen çocuklarına %5 ücret indirimi yapılır.

h) Ücretli ve kısmi burslu/indirimli öğrencilere üniversite hazırlık sınıfı hariç her akademik yıl sonunda yapılacak değerlendirmeye göre Genel Ağırlıklı Not Ortalamasını 4.00 üzerinden 3.00 ve üstüne çıkaran her öğrenciye o yılı izleyen öğretim yılı ücretinden Mütevelli Heyetince akademik yılın başında ilan edilen kriterlere göre % 10 , % 40 , %75 oranlarında indirim yapılır. Bu bursun süresi bir (1) yıldır. Karşılıksız olan burslar/indirimler Hazırlık Sınıfından sonra normal öğretimleri süresince Lisansta (4 yıl) , Ön lisansta (2 yıl) devam eder. Öğrenci birden fazla burs kapsamına girerse (Sporcu, kız öğrenci , kardeş indirimleri ile %75 ve %50 burslu kontenjanlara ilk üç tercihten yerleşenlere verilen ilave indirim hariç) sadece birinden ve en yüksek olanından yararlanır.

ı) Birden fazla hak edilen bursların uygulaması , ayrı ayrı hesaplanarak kalan bakiyeler üzerinden sırası ile uygulanmaktadır.

i) Aşağıdaki bölüm ve programlarda iş garantisi mevcuttur.Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı, Deniz Liman İşletmeciliği Programı, Gemi Makineleri İşletme Programı, Gemi İnşaatı Programı, Mekatronik Programı, Yat İşletme ve Yönetimi Programı